Zó checken we in en uit in de toekomst

Meer keuze, meer flexibiliteit

Er is iets veranderd in het OV. Je kunt nu op steeds meer plaatsen in Nederland in- en uitchecken zoals jij wilt: met je contactloze betaalpas, creditcard of je mobiel. En dan direct de metro, bus, tram of trein in. Handig voor reizigers die tweede klas en zonder korting of abonnement reizen. Je OV-chipkaart blijft voorlopig ook gewoon werken.

Wil je meedenken? Meld je dan aan als OVpay Pionier

Deze keuzes heb je allemaal:

Icoon betaalpas

Contactloze betaalpas of creditcard

Deze is handig voor reizigers die tweede klas en zonder korting of abonnement reizen. Of je nu je contactloze betaalpas of creditcard gebruikt: je kunt straks met beide in- en uitchecken in het OV. Handigdus, als je af en toe met het OV reist. Ben je benieuwd waar het al kan? Klik hier voor meer informatie. 

Icoon ov-chipkaart

OV-chipkaart: lekker vertrouwd

Jouw OV-chipkaart blijft gewoon werken. Wel maakt de huidige OV-chipkaart op termijn plaats voor een nieuwe versie. We gaan met de tijd mee, en daar hoort een nieuwe techniek bij. Hoe dat straks precies gaat? Dat laten we je natuurlijk op tijd weten. Tot dan kun je gewoon met je OV-chipkaart in- en uitchecken!

Icoon mobiel

Mobiel: alles bij de hand

Je betaalpas, ticket of treinreizen met gps: het zit allemaal op je mobiel. En over een tijdje geldt dit ook voor je OV-chipkaart. Jij kiest dus wat het beste bij je past. Lekker flexibel, zonder gedoe!

Icoon treinreizen met gps

Treinreizen met gps: zo makkelijk kan het zijn

Voor de treinreiziger is er iets nieuws: in- en uitchecken met gps op je mobiel. Dit kan via Arriva Flow. Benieuwd hoe het werkt? Je vindt hier meer informatie. 

Icoon qr-code

Ticket: dit blijft mogelijk

Een los ticket kopen blijft gewoon mogelijk. Ook hier kijken we of er verbeteringen mogelijk zijn. We doen er alles aan om het in- en uitchecken in het OV zo makkelijk mogelijk te maken.