Jij kiest wat bij jou past

Met OVpay introduceren we het nieuwe in- en uitchecken in het OV voor reizigers die tweede klas en zonder korting of abonnement reizen. Ben jij zo’n reiziger? Dan kun je nu in- en uitchecken met je contactloze betaalpas, creditcard, of je mobiel. Dat kan op steeds meer plekken in Nederland. Jij kiest wat het beste bij jou past.

 

Hoe werkt OVpay?

Heel makkelijk: je houdt je contactloze betaalpas, creditcard of mobiel tegen de kaartlezer of het poortje en - bliep! - je bent ingecheckt. Na je reis check je op dezelfde manier, met dezelfde pas weer uit. Zo simpel is het. Het lijkt op contactloos betalen in de supermarkt. Het verschil: je checkt op je bestemming ook weer uit.

Zorg dat je contactloos betalen aan hebt staan en dat je je pas uit je portemonnee haalt bij het in- en uitchecken. Zo check je in met de pas die jij wilt.

OVpay komt steeds dichterbij

We introduceren nu in- en uitchecken met de contactloze betaalpas, creditcard, of mobiel. Ideaal als je af en toe met het openbaar vervoer reist in de tweede klas en zonder korting of abonnement.

Hierna breiden we uit zodat ook bijvoorbeeld studenten, zakelijke reizigers en abonnementhouders gebruik kunnen maken van OVpay. Daarvoor moet je nog even geduld hebben. We houden je op de hoogte als er nieuwe mogelijkheden bij komen.

 

Stap voor stap

 

 

  1. Check in met je contactloze betaalpas, creditcard of je betaalpas op je mobiel. Haal je betaalpas uit je portemonnee. Zo weet je zeker met welke pas je incheckt. 
  2. Stap je uit? Dan check je uit met dezelfde pas als waarmee je bent ingecheckt. Ook nu haal je de pas bij het uitchecken uit je portemonnee.
  3. Je betaling gaat automatisch. De volgende dag zie je het bedrag in je betaaloverzicht met de omschrijving NLOV. De prijs voor je reis is gelijk aan reizen met je OV-chipkaart zonder korting of abonnement.
  4. Wil je de reiskosten van die dag bekijken? Voer de 14 cijfers en letters die achter NLOV staan en het afgeschreven bedrag in op deze pagina

Kan dit met mijn betaalpas?

Je kunt in- en uitchecken met:

  • een contactloze betaalpas van ABN AMRO, ASN Bank, bunq, ING, Knab, Rabobank, RegioBank of SNS
  • een contactloze creditcard van Mastercard of Visa (o.a. uitgegeven door ICS)
  • een mobiel die voor contactloos betalen is gekoppeld aan één van de bovengenoemde betaalpassen of creditcards. Dus ook met Apple Pay of Google Wallet
  • een buitenlandse contactloze betaalpas of creditcard van Maestro, V PAY, Mastercard of Visa

Gewoon zonder OV-chipkaart of abonnement. Vooraf aanmelden is niet nodig. Haal je OV-chipkaart of betaalpas altijd uit je portemonnee of telefoonhoesje. Zo weet je zeker waar je mee in- en uitcheckt.

Wil je zien waar je al kunt in- en uitchecken met OVpay?

 

Ga naar de locaties

Heb je een gemiste check-in of check-uit?

 

Wijzig het hier

Meer keuze, meer vrijheid

Direct de metro, bus, tram of trein in. Deze keuzes heb je allemaal om in- en uit te checken in het OV in Nederland:

 

detailed-cards.svg

Contactloze betaalpas of creditcard

Of je nu je contactloze betaalpas of creditcard gebruikt: je kunt op steeds meer plekken met beide in- en uitchecken in het OV. Dit kan zonder OV-chipkaart of abonnement, dus handig als je af en toe met het OV reist. Ben je benieuwd waar het al kan? Klik hier voor meer informatie. 

detailed-ov-chip.svg

OV-chipkaart: lekker vertrouwd

Jouw OV-chipkaart blijft voorlopig nog gewoon werken. Wel maakt de huidige OV-chipkaart op termijn plaats voor een nieuwe versie. We gaan met de tijd mee, en daar hoort een nieuwe techniek bij. Hoe dat straks precies gaat? Dat laten we je natuurlijk op tijd weten. Tot dan kun je gewoon met je OV-chipkaart in- en uitchecken!

detailed-phone-ovpay.svg

Mobiel: alles bij de hand

Je betaalpas, creditcard, ticket of treinreizen met gps: het zit allemaal op je mobiel. En over een tijdje geldt dit ook voor je OV-chipkaart. Jij kiest dus wat het beste bij je past. Lekker flexibel, zonder gedoe!

detailed-phone-marker.svg

Treinreizen met gps: zo makkelijk kan het zijn

Voor de treinreiziger is er iets nieuws: in- en uitchecken met gps op je mobiel. Dit kan via Arriva Flow. Benieuwd hoe het werkt? Je vindt hier meer informatie. 

detailed-qr.svg

Ticket: dit blijft mogelijk

Een los ticket kopen blijft gewoon mogelijk. Ook hier kijken we of er verbeteringen mogelijk zijn. We doen er alles aan om het in- en uitchecken in het OV zo makkelijk mogelijk te maken.

Wil je je reiskosten bekijken?

Ga naar de webtool

Vragen?
Heb je een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen