OVpay proef

Wil je reizen in de trein met je mobiel op basis van gps?

Er is nu een landelijke proef, waarbij je een NS Flex of Arriva Flow account kunt koppelen aan een app op je mobiel. Met je mobiel kun je dan reizen in alle treinen zonder om te hoeven checken als je van treinvervoerder wisselt. Voor deze proef moet je zijn aangemeld.

Met deze proef doen we ervaring op met een kleine groep reizigers en kunnen we stapje voor stapje verbeteren. 

Waar:

Alle treinen in Nederland waarin je met een OV-chipkaart kunt reizen

vanaf 14 februari 2022

 

Vervoersmiddel:

ovpay-iconen-outline-rgb-blauw-trein.svg

In- en uitchecken met:

ovpay-iconen-outline-rgb-blauw-mobiel-met-gps.svg

Samen met:

Kan dit ook met mijn mobiele telefoon?

Ja, als je een recente versie van het besturingssysteem op je telefoon hebt geïnstalleerd (iOS v13 of hoger, Android v9 of hoger) en je de Treinreizen met gps app (altijd) toegang geeft tot je locatie en je bewegingsgegevens

Hoe werkt het?

  1. Je hebt je aangemeld voor de proef.
  2. Je krijgt instructie van NS of Arriva om je app te installeren en je aan te melden voor Treinreizen met gps. Je koppelt tijdens dat aanmelden je OV-chipkaart met je NS Flex of Arriva Flow abonnement aan de app.
  3. Als je aan je treinreis begint, dan start je op het vertrekstation je reis in de app op je mobiel. Je krijgt dan een barcode op je mobiel, waarmee je een gesloten poortje kunt openen. Als je je reis start op een station met alleen paaltjes, dan heb je die barcode niet nodig.
  4. Als je tijdens je treinreis van treinvervoerder wisselt, hoef je niet om te checken op het station.
  5. Als je tijdens de treinreis wordt geïnspecteerd, dan toon je de barcode als je vervoerbewijs.
  6. Als je klaar bent met reizen, dan beëindig je je reis in de app op je mobiel en wordt je reis met bijbehorende prijs op basis van je NS Flex of Arriva Flow abonnement berekend en (na een paar minuten) getoond in de gps reisgeschiedenis in de app.
  7. De met Treinreizen met gps gemaakte reizen worden, samen met de reizen die je hebt gemaakt door in en uit te checken op je OV-chipkaart, opgenomen op je maandelijkse NS Flex of Arriva Flow factuur.

Je vindt ons privacy statement hier.

Heeft deze informatie je geholpen?